İleri Derecede Varikosel Belirtileri Nelerdir




İleri Derecede Varikosel Belirtileri Nelerdir



İleri derecede Varikosel belirtileri arasında testislerde oluşan şişlik terleme ve sıcaklık hissi olur. Varikosel Semptomları Ndan biri olan testislerde küçülme düşük bir ihtimal de olsa bazı hastalarda görülebilir. 

Hastalığın ileri derecede seyrettiği vakalarında varikosel ameliyatı sonrası kısırlık devam etmesi durumunda hastadan renkli doppler ultrasonografi istenir. Hastanın Fizik muayenesinde yumurtalık ağrısına bağlı skrotum şüphesi var ise yapılan tüm bu tetkiklerin sonucuna göre  uygulanacak tedavi planı belirlenir.

 Damarlarda kan akımının bozulmasıyla genişleme olur. Bunlar dışarıdan bacaklarda görülecek kadar belirginleşir ve varise veya benzer bir şekle de neden olur.

Çocuklukta Görülen Azoospermik Varikosel Belirtileri Nelerdir?

Azospermi, doğuştan kaynaklı olup, sperm kanallarındaki eksiklik ya da, geçirilen Enfeksiyonlar ve ameliyatlar sonrası menide spermin hiç olmaması demektir. Bu tür hastalarda sperm tahlilinde canlı ya da ölü sperme rastlanmaz. 


İleri derecedeki varikosel hastalarda uygulanan mikro cerrahi girişimlerinde başarılı sonuçlar alınabilmektedir. Ameliyattan sonra yapılan sperm tahlilinde hücre çoğalmasında görülme oranı %40’larda olduğu görülmüştür.

10 yaş altı çocuklarda Görülen Adolesan Belirtileri Nelerdir?


Ergen yaş öncesi 10 yaş altı çocuklarda görülen türe adolesan varikosel denilir. Adolesan çocuklarda genellikle belirti vermez, üroloji uzmanı tarafından yapılan muayenede ortaya çıkar. 

Ultrasonografi ile tespit edilen vakalarda testis hacimleri arasında 2 ml den fazla fark varsa, kısaca testiste önemli ölçütlerde bir Volüm kaybı varsa mikrocerrahi varikosel ameliyatı yapılması gerekir. Çocuk iken bu ameliyatı olanlarda operasyon sonrası testis Volümleri normal haline dönerken 14 yaşından sonra ameliyat olanlarda testis boyutları normal forma gelse de Volüm yani hacim olarak olarak istenilen bir düzelme olmamaktadır.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kısırlık Tedavisinde En Etkili Sonuç Veren Tedavi Yöntemleri Hangisidir

+ Erken Boşalmada Hızlı Çözüm Nasıl Alınır?

Penis Büyütme Ameliyatı ile Penisim Ne Kadar Uzar